luni, 20 martie 2017

Studiul in strainatate - un pas spre o cariera de succes!

Iti doresti sa iti continui studiile la un liceu in strainatate? Experienta liceului in strainatate este unica si iti poate oferi punctul de pornire in cariera de succes mult visata!

Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa studiezi la un liceu in strainatate!


Scolile din strainatate ofera un mediu academic riguros bazat pe dezvoltarea educationala si personala a elevului, facilitati deosebite, activitati extracurriculare diverse si sprijin in plasarea ulterioara la universitati de elita din intreaga lume.

De-a lungul timpului am oferit consultanta pentru copiii care au decis, impreuna cu parintii lor, sa isi continue studiile la scoli de prestigiu din tari precum Anglia, Germania, Elvetia, Franta sau SUA, atat in scoli private de tip boarding school cat si in scoli de stat. 
Mii de copii au descoperit, prin intermediul MaraStudy Turism, avantajele sistemelor de invatamant occidentale, viata de student in campusurile moderne dotate la cele mai inalte standarde, si-au facut prieteni noi, si-au invins timiditatea si au invatat sa se descurce pe cont propriu.

Aceste experiente s-au dovedit foarte utile in cadrul procesului lor de maturizare, multi dintre ei alegand sa urmeze un program de facultate in strainatateCopiii pot urma in strainatate programe scurte de 2 luni, un trimestru, un semestru, an academic sau pe intreaga perioada a liceului.

Aceasta decizie de a urma un program academic in strainatate, intr-un sistem nou de invatamant, trebuie luata in cunostinta de cauza deoarece mutarea intr-o tara straina pe o perioada atat de lunga, implica probleme de adaptare si schimbari majore in stilul de viata si in formarea ulterioara personala si profesionala a copilului!

Intrebari frecvente


Care sunt  cerintele  pe care un copil trebuie sa le indeplineasca in cazul in care vrea sa studieze la un liceu de prestigiu in strainatate?
 - sa-si doreasca cu adevarat sa studieze intr-o alta tara si intr- o alta limba
 - sa cunoasca  foarte bine limba tarii in care urmeaza sa studieze
 - sa aiba o situatie scolara buna sau foarte buna- Performante scolare
 - sa fie constient ca va intra intr-un alt sistem de invatamant


Ce alte conditii trebuie sa mai indeplineasca elevul?
 - sa dea dovada de maturitate, responsabilitate, maleabilitate, seriozitate, ambitie, deschidere catre nou  si flexibilitate de vreme ce va locui fie la internat impreuna cu alti copii sau intr-o famile gazda
 - sa fie pregatit sa intampine provocarile care vor aparea pe parcurs, fiind departe de casa, de familie si de prieteni
 - sa fie dispus sa accepte colectivul in care va locui: internat sau familie gazda ca pe noua sa familie pe perioada de studiu a programului academic liceal
 - sa fie pregatit pentru aceasta experienta multiculturala


Ce primeste in schimb?
-  o educatie serioasa la standarde academice inalte, adaptate la nevoile si cerintele de dezvoltare  ale fiecarui student
- pregatire academica corespunzatoare abilitatilor si pasiunilor fiecarui student
- certificare internationala 
- pregatire multiculturala pentru a deveni cetatean european
- practicarea sporturilor preferate in cluburi sportive la nivel profesionist (fotbal, baschet, volei, hokey si rugby, echitatie, etc.)
- activarea in cluburi artistice, ateliere, teatre si amfiteatre de ultima generatie pentru: muzica, dans, teatru drama,  graphic design!
- studiul in laboratoare si clase echipate la standarde tehnologice inalte
- prieteni noi din toata lumea
- cunoasterea unei culturi diferite
- descoperirea unei alte parti a lumii


Cat costa un an academic in strainatate?
Preturile variaza in functie de durata studiului, tara si tipul scolii alese: scoala de stat sau scoala privata, de tip boarding school. 
De exemplu, un an de studiu intr-un liceu de stat din Europa incepe de la 8,000 Euro/ an academic in timp ce intr-un liceu privat incepe de la 24, 000 Euro/ an academic.


      In cazul in care copiii au nevoie de o pregatire suplimentara in vederea atingerii nivelului cerut de limba straina si a unei integrari optime in sistemul de invatamant al altei tari pot urma un program special de tip Foundation Program - care este un program pregatitor care poate fi urmat 1, 2 sau 3 trimestre.
     
      Daca un copil isi doreste sa studieze in strainanate dar nu este ferm convins ca se poate acomoda si integra in acel sistem, poate participa la un curs intensiv de vara, o tabara internationala sau scoala de vara, fie la un program academic scurt de Integrare intre 1-8 saptamani. care il ajuta sa experimenta personal viata si studiul intr-un campus international     
    
Agentia Mara Study Turism va ajuta sa selectati cea mai bună școală bazată pe interesele copilului,  nivelul lui academic, nivelul de cunoastere al limbii straine și bugetul disponibil!!


Esti pregatit de o experienta care iti va schimba viata?
Contacteaza-ti acum consultantul educational Mara Study!

Telefon:        0736 913 866
E-mail:         office@mara-study.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu