luni, 29 iunie 2015

ENGLEZA, TEATRU, ARTA ! VACANTA, CREATIVITATE, DISTRACTIE !

Engleza prin Teatru - Mara Study este o tabara de vara asteptata cu mare nerabdare de tinerii nostri studenti. A III-a editie a Taberei de Engleza si Teatru este organizata anul acesta la Bran.
Daca anul trecut studentii au invatat sa picteze "en - plein air" pe malulul lacului Mostistea si au pus in scena piesa Macbeth de W. Shakespeare, anul acesta pensulele au fost inlocuite cu ebosoare, vopselurile cu lutul si sevaletele, paletele, panzele cu placile de lemn si  uneltele de modelare iar teatrul, eeehei, teatrul a capatat o noua abordare. Una originala in care micii actoti isi joaca rolurile punandu-si mintea la contributie aducand intrigi actuale in discutie, in incercarea lor de a transmite un mesaj contemporan de aceasta data... o tema interesanta, obsesiva, profunda; "De ce facem rau ?"



                       

Constanta cea mai de pret a acestei tabere de engleza prin teatru este omul, dascalul care transmite stari, regizorul (in cazul nostru tinerii regizori Nico Vaccari si  Roland Reynolds,vorbitori nativi de limba engleza care aduc scoala britanica de regie in Romania, la Bran, pentru copiii nostri), si artistul (Bianca Mann - care ii invata pe acestia sa dea viata lututlui). Impreuna ei deschid  noi orizonturi acestor copii minunati si talentati, care  an de an vin in numar din ce in ce mai mare in Tabara de Engleza si Teatru din Romania.

O alta constanta este atmosfera destinsa, spiritul de echipa, distractia si nivelul inalt de perceptie al acestor oameni care se intalnesc intr-un cadru natural de exceptie intr-o pensiune primitoare si confortabila - Pensiunea Marina - care pune la dispozitie, sali, ateliere, restaurantul, gradina plina de, mancare buna, proaspata ca la mama acasa unde copiii isi pot alege ce si cat sa manace.

Multi copii isi doresc sa ajunga intr-o tabara  in strainatate, o tabara de limba engleza cum este cea din Oxford, Cambridge sau alte nume sonore din Marea Britanie dar poate nu isi permit o astfel de tabara. De aceea noi am adus o parte din cultura britanica aici la Bran.

Cum sa nu iubesti aceasta activitate? Cum sa nu te simti bine? Copii stiu ce vor si de aceea se reintorc an de an cu placere in Tabara de Engleza prin Teatru din Romania. De anul acesta tabara gazduieste si copii din alte tari lucru care ne incanta foarte mult.

Dezvoltare personala, deschidere spre creatie si sinceritate, comunicare si empatie, talent si imaginatie, distracie si prietenie asa se poate defini o activitate facuta cu drag si deplina responsabilitate, atat din partea coordonatorilor, organizatorilor cat si din partea copiilor.


 Daca doriti sa vedeti cat de talentati si inteligenti sunt copiIi dvs, veniti sa ii vedeti pe 5 iulie, la spectacolul si expozitia finala !



 TABERELE MARA STUDY TURISM



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu