luni, 8 aprilie 2013

CE SPUN ALTII DESPRE NOI...

In continuare va prezentam punctul de vedere al Ioanei Budeanu, travel writer specializat, despre tabara internationala de limba engleza de la New York. 

New York. Locul unde visele tale devin realitate!

 

De multe ori îi aud pe cei din jur susţinând că şi-ar fi dorit să facă diverse lucruri în viaţă: să înveţe mai mult, să studieze în străinătate, să cunoască mai bine limba engleză, să acorde mai multă atenţie carierei, să călătorească prin lume... Niciodată nu este prea târziu să ne punem în aplicare visurile şi să credem în noi. Dar şi mai important este să îi încurajăm şi să îi susţinem pe copiii noştri - generaţia viitorului nostru - în tot ceea ce visează să facă. Iar cele mai bune lecţii nu se învaţă în clasă, ci afară, în lumea largă...


Despre şcoală şi cunoaştere


Şcolile sunt importante pentru că ne oferă baza - modalitatea de a învăţa, câteva cunoştinţe generale şi o puterepotenţială de a ne dezvolta. Însă şcolile nu ne învaţă cum trebuie organizată şi folosită cunoaşterea după dobândirea practică a acesteia, pentru a reuşi în viaţă, pentru a fi independenţi financiar, pentru a ne împlini visurile, pentru a obţine jobul dorit sau pentru a avea o carieră extraordinară. 

Specialiştii sunt cei mai căutaţi oameni din lume. Iar ca să devii specialist, trebuie să ştii cum să obţii cunoaşterea specializată, care nu se învaţă în şcoli. Cei mai bogaţi şi mai influenţi oameni de afaceri au dat şcolii o importanţă foarte mică, spre... zero. Unii nu au nici măcar 10 clase, ce să mai vorbim de colegiu sau universitate. Însă toţi deţin nişte lucruri foarte importante: voinţă, studiu aprofundat de specialitate, dorinţă arzătoare de a-şi împlini visul, credinţă în forţa lor, viziune, imaginaţie, iubire, capacitate de a lua decizii şi de a cunoaşte oamenii. Ca să te numeri şi tu sau copilul tău printre aceştia, trebuie să înţelegi că activităţile suplimentare (şcolii) sunt nu doar importante, ci obligatorii. 



De mici trebuie să învăţăm să ne descurcăm, să nu considerăm orice pas înapoi un eşec, să luăm hotărâri bazate pe propria judecată, să cunoaştem oameni din lumea largă, să avem o perspectivă diferită asupra vieţii. Despre asta aş vrea să vă vorbesc astăzi - cum poate un copil/adolescent/om matur să îşi schimbe viaţa în bine şi să reuşească în tot ceea ce-şi propune... Iată câteva metode care nu dau greş niciodată:

- crede în forţa şi inteligenţa ta
- doreşte-ţi mai mult. În fiecare zi!
- ideile tale sunt geniale doar dacă le pui în aplicare. Azi!
- crede cu tărie în succesul tău
- doreşte-ţi să vezi lumea şi să cunoşti oameni din alte domenii/medii de viaţă şi activitate. 
- acţionează neabătut în direcţia visului tău
- fii perseverent. Nu renunţa niciodată. 
- începe prin a fi ucenic şi a învăţa de la adevăraţii lideri sau profesori de renume
- fii pregătit mereu cu un plan detaliat al tuturor dorinţelor tale
- nu pierde nicio oportunitate
- specializează-te sau adună în jurul tău specialişti în domeniul de interes
- fii recunoscător pentru tot ce primeşti.

Poate nu veţi crede, însă există chiar şi copii (la vârste destul de fragede) care acţionează exact cum v-am spus mai sus, din instinct. La vârste mici, rareori avem îndoieli sau frici, iar instinctul ne călăuzeşte pe drumuri pe care le-am ocoli la maturitate. Copiii ştiu foarte bine ce-şi doresc şi luptă pentru acel lucru - banal sau foarte important, pentru ei nu contează - este un ŢEL. Iar de multe ori, ar trebui să luăm exemplu de la cei mici...



New York. Locul unde visele tale devin realitate!


Dacă vrei pentru copilul tău tot ce este mai bun, atunci ajută-l să devină specialist, să devină încrezător, înţelept, descurcăreţ şi dornic de succes. Dar, mai ales, ajută-l să descopere lumea. Şi nu există un loc mai bun pentru toate acestea decât la New York... 

Mara Study Turism ne propune o tabără la New York, în campusul Rutgers University - o şcoală de prestigiu din Statele Unite, unde copiii vor putea să înveţe limba engleză de la vorbitori nativi, vor putea cunoaşte o cu totul altă civilizaţie, vor avea activităţi sportive alături de colegii americani, vor face excursii în 'oraşul viselor' şi vor avea o deschidere imensă spre lume şi libertate. În plus, se vor maturiza şi vor învăţa să ia propriile decizii, rapid şi inspirat. 

Această tabara la New York este o oportunitate extraordinară. Tinerii între 12 şi 18 ani au şansa să creadă în visul lor şi să înveţe să-l pună în aplicare. Cu siguranţă, vor avea un viitor strălucit şi vor înţelege că distracţia şi cunoaşterea merg mână în mână. Că peste lume, există un lanţ de mâini de copii, care ne ajută să credem în viitor şi într-o viaţă trăită la maxim. Să credem în şanse. În aspiraţii. În visele noastre, care devin ACUM realitate. 

Locurile din tabăra de la New York sunt limitate - au mai rămas doar 3 din cele 10 disponibile. Pentru a afla mai multe detalii despre program, vize, însoţitori, cursuri şi rezervări - va trebui să accesaţi acest link - Mara Study Turism, Tabăra internaţională New York.

Haideţi să schimbăm împreună lumea şi să investim în educaţie! Vă mulţumesc. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu