miercuri, 17 aprilie 2013

De ce sa-ti trimiti copilul intr-o tabara scolara?

Dat fiind faptul ca se apropie vacanta de vara, sunt convinsa ca tot mai multi parinti au inceput sa gandeasca in perspectiva si se intreaba dintre ce variante vor putea alege anul acesta pentru vacanta copiilor lor.

 Mara Study vine cu o propunere foarte frumoasa atat pentru parinti cat si pentru copii: 

 

 

UN CONCURS ce are ca premii 2 locuri in Tabara internationala de limba engleza de la Eforie Nord  Tabara are loc in 11.07.2013 - 08.08.2013

In cazul in care nu v-ati gandit la toate beneficiile si avantajele pe care i le poate aduce o tabara scolara copilului dumneavoastra luati in considerare urmatoarele aspecte :

Importanta socializarii cu alti copii ajuta la dezvoltarea personalitatii.

 Cat priveste perioada copilariei, in viata copilului familia este cea mai importanta dupa care in adolecenta grupurile de prieteni si scoala tind sa primeze.

Programele si taberele scolare vor avea si ele la randul lor un impact major asupra personalitatii in curs de formare a copilului. Trebuie mentionat faptul ca un copil singur la parinti trebuie stimulat si mai mult sa socializeze tocmai pentru a invata sa imparta si sa interactioneze cu ceilalti copii din jurul sau.

Acest lucru ajuta la inhibarea tuturor temerilor de a relationa si cizeleaza comportamentul copilului ce poate avea tendinte egocentrice sau de auto-izolare, lucru datorat in oarecare masura si faptului ca o buna parte dintre ei aleg sa comunice mai degraba in mod virtual prin intermediul calculatorului sau telefonului.

Copiii invata sa se descurce singuri


Aflandu-se in imposibilitatea de a se baza pe parinti atunci cand vor trebui sa se trezeasca, sa manance sa-si rezolvele micile (eventuale conficte) sau nemultumiri legate de ceva anume, acestia vor fi nevoiti sa invete sa se descurce pe cont propriu. La inceput exista posibilitatea sa le fie teama sa-si exprime propiile opinii de frica reactiilor celorlati, dar vor invata ca este important sa spuna ce simt, ce isi doresc pentru ca sunt in permanenta ascultati. In acest mod :

- Le este stimulata increderea in propriile forte si invata sa se descurce singuri
- Sunt invatati sa-si depaseasca limitele si sa isi regleze nivelul asteptarilor cu cel al posibilitatilor
- Isi imbunatatesc abilitatea de a rezolva problemele si li se activeaza dorinta de  independenta si autonomia

Copiii intra in contact unii cu altii si leaga prietenii


O tabara bine aleasa, indiferent de tematica ei, arta, limbi straine, dans, sport, etc. ii ofera copilului oportunitatea de a intra in contact cu alti copii de varste apropiate din diferite orase, tari si culturi.
In taberele internationale cum este cea de la Eforie Nord, atmosfera este foarte placuta si interactiva deoarece copiii invata limba engleza cu profesori din Marea Britanie iar ca prieteni au copii din Germania si Romania. In astfel de situatii copiii sunt foarte curiosi si vor sa afle cat mai multe informatii despre ceilalti copii straini din tabara si se straduiesc sa comunice, sa se faca intelesi. Copiii vor petrece o saptamana sau dupa dorinta pot alege sa-si prelungeasca vacanta in aceasta tabara la mare pana la patru saptamani.


 

Copiii invata sa-si asume riscuri si sa se autodepaseasca


Taberele canalizeaza nevoile copiilor de a se integra in anumite grupuri, de a experimenta tot felul de activitati constructive si creative, de depasire a limitelor, intr-un mediu controlat si sigur. Copiii vor avea satisfactia autodepasirii si isi vor dezvolta creativitatea prin munca in echipa.
De asemenea jocurile si competitiile organizate in taberele scolare internationale urmaresc dezvoltarea spiritului fair-play prin castigarea lor intr-un mod corect si prin respectarea coechipierilor si adversarilor.
Multitudinea de activitati si interactiunea cu atat de multi copii se poate transforma in prietenii solide si experiente de neuitat!

Tabara este supravegheata doar de personal calificat


 De copii se ocupa doar persoane cu experienta, calificate sa faca acest lucru. Acestia sunt prietenii, consilierii si confidentii copiilor pe parcursul intregului sejur. Staff-ul taberelor internationale este format din persoane tinere, educate, responsabile si care vor fi modele pozitive pentru copiii dumneavoastra.

Multumim parintilor care au avut incredere in noi sa se incredinteze copiii in taberele organizate de noi de  pana acum. 
Noi, Mara Study Turism, facem aceasta munca de mai bine de 15 ani cu succes.

Daca v-am starnit interesul pentru aceasta varianta de petrecere a vacantei de vara a copilului dvs. va invitam sa vizitati site-ul www.mara-study.ro pentru a vedea oferta noastra de programe educationale completa( tabere internationale individual, tabere internationale de grup, tabere scolare, sejururi lingvistice pentru tineri si adulti, consultanta pentru admitere in licee si universitati in strainatate)

Nu uitati de concursul de pe facebook: http://www.facebook.com/marastudy



Un comentariu:

  1. MARIA ELEFTERESCU TABARA CHICHESTER 2011

    IMI PARE RAU CA NU AM ASTERNUT CATEVA RANDURI, CHIAR ATUNCI, LA INTOARCEREA ANNEI DIN TABARA DE LA CHICHESTER UK. FETITA MEA A FOST FOARTE INCANTATA SI DEOSEBIT DE MULTUMITA DE NOUA EI EXPERIENTA.
    PROGRAMUL FOARTE VARIAT SI DIVERSIFICAT I-A AJUTAT SA-[I IMBOGATEASCA SUFICIENT CUNOSTIINTELE, INCAT SA-SI DOREASCA SA MAI MEARGA SI A DOUA OARA.
    ORELE DE ENGLEZA AU FOST CAPTIVANTE. S-AU IMPRIETENIT CU COPII DIN TOATA LUMEA, ASTAZI CORESPONDEAZA PE FACEBOOK.
    MA BUCUR CA EXISTA SI IN ROMANIA ASTFEL DE ORGANIZA]II PENTRU COPII NOSTRI, PACAT CA POT SA AJUNGA ACOLO, DOAR O PARTE INSEGNIFIANTA. DAR... NU SE STIE, POATE INTR-UN VIITOR... MAI INDEPARTAT?!
    VREAU SA LE MULTUMESC CELOR DE LA MARA, PENTRU BUNA ORGANIZARE, DE ACEEA AM ALES SA O TRIMIT SI ANUL ACESTA PE ANNA, IN TABARA DE WINCHESTER.
    MARIA ELEFTERESCU

    RăspundețiȘtergere