vineri, 21 martie 2014

Informatii utile inainte de plecarea in tabere internationale I

Transportul pana la destinatia taberei 

(Despre serviciul de asistenta a minorilor neinsotiti)





Fiul / fiica dvs. va calatori cu avionul si, daca are sub 18 ani, i se va rezerva serviciul de minor neinsotit la compania aeriana. Acest serviciu, pentru care se plateste o taxa de 40-75 EUR / segment de zbor (variaza in functie de compania aeriana), garanteaza faptul ca minorul se va afla sub supravegherea unui reprezentant al companiei aeriene pe intreaga durata a zborului.

In cazul in care nu ati fost informati in prealabil ca taxa a fost achitata de catre Mara Study Turism, aceasta trebuie platita la aeroport, la un ghiseu al companiei aeriene care opereaza zborul.



La plecarea de pe aeroportul din Romania, minorul trebuie sa fie insotit de catre o persoana adulta. Dupa ce taxa pentru serviciul de minor neinsotit a fost achitata, persoana respectiva va completa formularul pentru calatoria minorilor neinsotiti, primit de la compania aeriana, care este autocopiativ in 4 exemplare. Principalele date ce trebuie completate in acest formular se refera la zbor (numarul, data, destinatia), datele persoanei care il completeaza si numele si numarul de telefon al persoanei adulte care il va astepta si prelua pe minor in aeroportul de destinatie. Aceste informatii se completeaza numai pentru zborul dus; pentru zborul de intoarcere, va fi completat un formular similar de catre reprezentantul scolii, care il va conduce pe minor la aeroport.

Dupa completare, formularul este inmanat persoanei de la ghiseul de check-in si minorul va trebui sa astepte, conform instructiunilor primite, pana cand un reprezentant al companiei aeriene va veni si il va conduce catre controalele de securitate, politie de frontiera si apoi la poarta de imbarcare. In functie de aeroport, copilul poate sa petreaca timpul pana la imbarcare intr-o sala speciala de asteptare pentru copii, unde i se vor oferi activitati de divertisment (Nintendo, jucarii, filme etc.).

La sosirea pe aeroportul din tara de destinatie, fiul/fiica dvs. va fi asistat/a de catre reprezentantul companiei aeriene la controlul de frontiera si la recuperarea bagajului de cala, iar apoi va fi predat persoanei autorizate sa preia minorul, ale carui date figureaza pe formularul de minor neinsotit. Persoana care preia copilul va prezenta un act de identitate si va semna, confirmand ca a preluat minorul in custodie. Apoi, copilul va fi condus la mijlocul de transport cu care va calatori pana la locatia taberei.


Mentiuni:
  1. In cazul in care sunt asteptati mai multi copii, care sosesc din diferite tari, si transferul este comun pentru mai multi copii, este posibil ca fiul/fiica dvs. sa astepte un anumit interval de timp in aeroport, sub supraveghere permanenta, pana la ora de plecare a transferului catre locatia taberei.
  2. 2. Daca fiul/fiica dvs. nu calatoreste cu serviciul de minor neinsotit, va trebui sa fie atent/a la iesirea in zona de asteptare a pasagerilor, pentru a identifica persoana desemnata pentru preluare. Aceasta persoana va avea mereu o pancarta de identificare cu numele studentului sau cu numele si logoul scolii respective. In cazul in care aceasta persoana nu este identificata, recomandam ca studentul sa astepte in acea zona timp de 10 minute, iar apoi sa mearga la ghiseul de informatii cel mai apropiat al aeroportului, unde va comunica problema. In cazul exceptional in care, din diferite motive, intalnirea cu reprezentantul scolii nu se produce, studentul este rugat sa sune la numarul special de urgenta, care va fi comunicat de catre Mara Study Turism inaintea plecarii si pe care trebuie sa il aiba la indemana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu