marți, 9 septembrie 2014

Tabara de Teatru si Pictura in Romania

Sezonul taberelor de vara s-a încheiat cu unul dintre cele mai frumoase programe, Tabara de Engleză prin Teatru & Pictura din Romania, cu spectacolul MACBETH  de William Shakespeare si Expozitia de Pictura



Coordonator cursuri teatru – regizor,  Nico Vaccari, Marea Britanie
Coordonator cursuri pictura – artist plastic, Andreea Gheorghiu

Tabara de Teatru si Pictura "English through Theatre & Painting" organizata de Mara Study Turism in perioada 24-31 august 2014, a marcat sfarsitul verii si al vacantei.   

Ultima zi de vara a acestui an a fost una foarte speciala pentru studentii aflati in Tabara de Teatru si Pictura si nu numai pentru ei. Toti ne-am bucurat de succesul micilor actori care au dovedit ca, atunci cand pun cu generozitate suflet, talentul se amplifica si genereaza emotii. Emotii pe care le-am resimtit si cand am vizionat piesa si cand am revazut scene din pregatirea ei.
Cursurile de engleza au avut un caracter special fiind integrate in pregatirea specatcolului de teatru Macbeth, in limba engleza. Marele avantaj al copiilor din aceasta tabara a fost acela ca au fost coordonati de un tanar regizor vorbitor nativ al limbii engleze. Copiii au avut ocazia sa depene povesti si amintiri impreuna cu Nico, comunicand permanent doar in limba engleza.
Copii au fost foarte inventivi, ambitiosi, motivati putenic de rezultatele muncii lor, au lucrat cu sarg si multa seriozitate in aceste zile, intr-o atmosfera foarte placuta, creativa, ralaxanta, condimentata cu glume si povesti. Si-au luat in serios munca, au uitat de oboseala, de jocurile  de calculator, au pus pasiune pe tot timpul derularii programelor de teatru si a atelierelor de pictura.
PICTURA SI TEATRUL au lucrat impreuna !
La sevalet sau pe scena generoasa oferita de natura, din spatele casutelor cu flori la balcon, decupate parca din cartile de povesti, ne-am simtit liberi, noi insine, exuberanti si increzatori. Iarba moale si foarte bine ingrijita, de un verde crud sanatos  stropita discret de roua diminetii era covorul nostru fermecat pe care umblam desculti  conectandu-ne direct la puterile naturii, ale firii, de unde ne luam energia si pofta de viata.
Complexul Elisa cu oameni primitori si calzi ne-a oferit servicii de de inalta clasa. Restaurantele cu terase largi, piscina, casutele pentru cazare, totul sclipind de curatenie, ne-au facut sa ne simtim intr-adevar pe un taram al artelor. 
Elementele de butaforie, costumele, decorurile au fost confectionate de intreaga echipa cu multa fervoare si inventivitate, intr-o atmosfera perfecta de lucru si distractie  copiii uitand de oboseala, pentru ca totul sa iasa bine..."must be profi, dude !"
  
O saptamana sub semnul artelor greu de eliminat din "albumul meu de amintiri frumoase" care are un loc bine ales pe sertarul cel mai de sus al sufletului meu. In culori calde si multa lumina au fost invaluiti acesti copii talentati, plini de viata, pasionati, veseli si sinceri si nu in ultimul rand, foarte inteligenti si inventivi. Copiii acestei lumi, daruiti cu puteri nebanuite de asimilare si multiple calitati, m-au surprins in cel mai placut si frumos mod. A fost o mare bucurie sa intineresc alaturi de ei, sa retraiesc anii de liceu, sa impartim aceleasi secunde de creatie, sa invatam impreuna sa punem culoare si lumina pe panza si in viata, sa ne bucuram de ceea ce primim si de ceea ce putem oferi.
Mi-a placut sa lucrez cu acesti copii, prietenii mei de acum, pe care i-am indragit si de care deja imi este dor si am simtit ca si lor le-a placut aceasta tabara de sfarsit de vacanta. Sper sa ne revedem curand si sa continuam lectiile de pictura.
Pasiunea lor se vede in imaginile pe care vi le arat :


Asadar, sa nu fiti intristati ca s-a terminat vacanta de vara!  Nu-i bai !  Stim..."iarna nu-i ca vara :) ".... poate fi chiar mai frumos ! Ce ziceti, strangem trupele ?
Noi va promitem ca va fi un sezon de iarna, cu tabere de schi " cool ", "gen"  sau  "epic"  fratiwhere :))))
where? 

AICI:
Mara Study Turism
9 septembrie, 2014






























































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu