joi, 21 februarie 2013

Liceul in strainatate - introducere

Dorim sa studiem in strainatate la un liceu public sau privat. 

Cum ne alegem liceul?


Majoritatea celor care doresc sa-si continue studiile in strainatate, alege sa faca acest lucru dupa terminarea liceului, la facultate. In general, tinerii se simt mai bine pregatiti pentru a pleca departe de familie si pentru a „lua viata in piept” in acest moment.



Noi consideram ca ar fi mai util daca ar face pasul acesta mai devreme, in timpul anilor de liceu. Aceasta este perioada in care se defineste personalitatea tinerilor, in care ei se pregatesc sa devina adulti, este perioada intrebarilor si a indoielilor, perioada in care isi cauta drumul in viata. Astfel, experientele personale si educationale dobandite in timpul unui an de studiu in strainatate pot fi de ajutor in acest proces.

De altfel, din ce in ce mai multi copii isi doresc sa invete la un liceu in strainatate deoarece atat ei cat si parintii lor isi dau seama ca aceasta optiune este una care le poate mari simtitor sansele de a accede intr-o universitate occidentala.
Studiul la un liceu in strainatate, cel putin a unui an academic, este important pentru o integrare mai usoara, elevii obisnuindu-se din timp cu sistemul de invatatamant occidental si cu stilul de viata din tara respectiva.

Problema este ca cei  mai multi parinti se simt de-a dreptul depasiti de momentul alegerii unei scoli in strainatate pentru copilul lor. Nu stiu de unde sa inceapa, nu stiu cum functioneaza sistemul in alte tari din Europa sau America, nu stiu cum trebuie completat dosarul de admitere, etc.

Aici intervenim noi, cu ceea ce numim „consultanta educationala”. Termenul poate suna un pic prea formal asa ca ne propunem sa-l explicam mai pe indelete.

Urmariti-ne pe blog zilele ce urmeaza pentru a vedea care sunt pasii ce trebuie urmati atunci cand doriti sa va inscrieti la un liceu din strainatate, liceu public sau liceu privat, indiferent de tara pe care o alegeti.

Nu uitati! Au inceput deja inscierile pentru anul scolar 2013 - 2014!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu