marți, 26 februarie 2013

Liceul in strainatate - pasul 2

Consiliere educationala

Pasul 2 ~ Incepe cautarea scolii potrivite!


In acest moment stim aproape totul despre voi, deci putem incepe cautarea liceului potrivit in strainatate, a unui colegiu in Anglia, Germania, Franta, Elvetia, Austria sau SUA conform preferintelor voastre.

Aceasta este una dintre cele mai importante etape ale procesului de consiliere educationala si totodata una dintre cele mai indelungate. Alegerile se fac in functie de discutiile initiale avute cu voi si cu parintii vostri, tinand cont de doritele si interesele voastre, de posibilitatile financiare, de limba straina vorbita dar si de ideile si cerintele noi aparute ca urmare a comunicarii constante intre noi.


Noi va vom prezenta mai multe optiuni de licee in strainatate care corespund in primul rand cerintelor parintilor, licee bine cotate, cu facilitati deosebite, cu rezultate bune si programe academice riguroase, dar care se potrivesc si cu personalitatea voastra, avand in vedere aici activitatile extracurriculare, profilul colegiului, atmosfera generala din scoala, workshopuri speciale, capacitatea si nationalitatile elevilor. Alegerea liceelor se face si in functie de programul pe care doriti sa-l urmati: GCSE, A Level, International Baccalaureate, Abitur, etc.

Subliniem faptul ca aceste optiuni nu sunt finale, ci ele se pot schimba in functie de discutiile ulterioare pana cand se ajunge la varianta cea mai potrivita. Noi va stam la dispozitie pentru intrebari, nelamuriri sau informatii suplimentare.

Vizitarea scolilor si campusurilor selectionate va poate ajuta sa luati decizia finala. Noi va putem facilita vizitarea colegiilor dorite si intalniri cu reprezentantii acestora, cu profesorii si staff-ul.

Cel mai util insa, pentru copii in special, ar fi petrecerea unei vacante de primavara sau de vara intr-o tabara internationala organizata de catre aceste scoli sau in campusurile lor.
Astfel ei pot experimenta viata in campusul respectiv si isi pot da seama daca le place si daca se vor putea acomoda cu noile conditii.

Ca toate acestea sa se poata intampla, cel mai important lucru este sa ne contactati din timp. Din acest motiv, incrierile in liceele din strainatate incep cu un an inainte de startul anului scolar in care doriti sa va inscrieti, pentru ca voi sa aveti timp sa analizati toate optiunile, sa va puteti gandi si, eventual, razgandi, fara sa fiti presati de timp.

Nu uitati! Ne gasiti pe facebook, www.mara-study.ro, office@mara-study.ro, tel: 0736913866.
Va asteptam!
Vom reveni cu noi informatii in zilele ce urmeaza...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu